Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، امروز همزمان است با سالروز شهادت شهید محمد حسین فهمیده است؛ نوجوانی که در ۱۳ سالگی با مقاومت جلوی تانک های دشمن، حماسه شد. چندی پیش کتاب «شهیدان فهمیده» نوشته ابوطالب حافظی به زبان انگلیسی و با ترجمه روح الله مالمیر رونمایی شد. کتابی که به معرفی ۴۳ شهید دانش آموز می پردازد و نویسنده اش در پی پاسخ به این سوال است که چه چیز در زندگی این شهدا می توان یافت که رشد و بلوغ فکری آنها را در عرصه مقاومت و شهادت نشان دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابوطالب حافظی که ۳۵ سال است در آموزش و پرورش مشغول به فعالیت است. کارش را از کردستان آغاز کرد و در آن استان ریاست آموزش و پرورش منطقه را به عهده داشت و ۱۲ سال است که در حوزه ستادی فعال است و مدتی نیز مدیر مدرسه دارالفنون بوده است.

وی در پاسخ به این سوال که هدف اصلیتان از نگارش این کتاب چه بود گفت: یکی از اهداف من رسیدن به این پرسش بود که آیا این نوجوانان در بحث های هیجانی رفتند و چنان رشادت هایی را آفریدند یا رفتار آنها از یک رشد و بلوغی سرچشمه می گیرد و اگر اینطور است این رشد برآیند چه فرایندی بوده است. برای همین به سراغ خانواده شهدا رفتم و با آنها گفتگو کردم تا شهدای نوجوان را بهتر بشناسم.

وی با بیان اینکه این کتاب ۴ قسمت دارد، گفت: فصل اول درباره شهید فهمیده است که به تفصیل درباره این شهید نوشته ام. فصل دوم به معرفی ۳۲ (شهید نوجوان) از تمام استان‌های کشور می‌پردازد و فصل سوم درباره ۱۱ شهید شاخص دانش‌آموز است و فصل آخر به تصاویر تأثیرگذار از زندگی این شهدا اختصاص دارد.

حافظی درباره اینکه شهید فهمیده را چگونه یافتید، گفت: من زندگینامه شهید فهمیده را به دقت مطالعه کردم. خمیرمایه رفتارهای بالغانه و شهادت طلبی او باز می گردد به دوران ابتدایی که در قم دبستانی می رفت که معلمشان یک روحانی بود. خانواده اش می گویند رشد او مدیون تلاش و تربیت معلم روحانی بوده است. در واقع شالوده اصلی شخصیت او همان زمان شکل گرفته بود. با وجود سن کم و اینکه می دانست داشتن اعلامیه امام جرم است اما آنها را از تهران می آورد و از رویشان دست نویس می کرد و پخش می کرد. در واقع او جدا از جریان انقلاب نبود.

وی گفت: شهید فهمیده، وقتی حضرت امام به ایران آمدند با آنکه طحالش پاره شده و در بیمارستان بود، دوام نیاورد و آمد به تهران تا امام را ببیند و روحیه تازه کند. ۱۴ بهمن موتور برادرش را می گیرد و خودش را به تهران می رساند و حتی مدتی هم خانواده از او خبر نداشتند. آمد و رفت با انقلابیون پشتوانه تربیتی او و رساندنش به پختگی بود.

وی در پایان گفت: من فکر می کنم دستاوردهای جنگ و حماسه ها و ارزش های فراوانی که در دل خود دارد برای نسل ۴ و ۵ ما خوب تبیین نشده است. اگر بتوانیم این رشادت ها را در قالب کتاب، فیلم، سریال نشان دهیم و الگوی نوجوانان کنیم، در این فضایی که به شدت از طرف دشمن مسموم شده است می تواند مفید باشد. دشمن به دنبال آسیب جدی به نسل جدید ماست و ما باید با داشته هایمان به مبارزه با آن برویم.

شناسایی، حفظ و احیای ارزش های حماسه سازان شهید انقلاب اسلامی به ویژه در دوره دفاع مقدس از مسئولیت های بزرگ نسل حاضر است. در این میان نقش بی بدیل فرهنگیان و دانش آموزان در عرصه های نبرد، مثال زدنی است. تقدیم ۵ هزار معلم شهید و ۳۶ هزار دانش آموز شهید خود گواهی بر این مدعاست.

طول زندگی شهیدان فهمیده زیاد نبود ولی عرض زندگی آنها بسیار با برکت و تاثیر گذار بوده است. و معمولا در عرض زندگی است که اندازه انسانیت افراد و تاثیرگذاری آن ها در فرایند کمال بخشی انسانی مشخص می شود.

در این کتاب از هر استان یک شهید دانش آموز معرفی شده است که این شهیدان عبارتند از :

استان آذربایجان شرقی: شهید پیغام ایوب

آذربایجان غربی: شهید مهدی( جبار) مارکانی زاده

اردبیل: شهید مرحمت بالازداده

اصفهان: شهید مهرداد عزیرالهی

البرز: شهید محمد حسین فهمیده

ایلام: شهید علی جزایه

بوشهر: شهید حسین صافی

شهر تهران: شهید محمود مهاجر

شهرستان های تهران: شهید وحید قمی

چهارمحال و بختیاری: شهید ظفر خالدی

خراسان جنوبی: شهید حسین کرامی

خراسان رضوی: شهید پرویز اژدو

خراسان شمالی: شهید ابراهیم محمدی

خوزستان: شهید سهام خیام

زنجان: شهید اسماعیل رستمی

سمنان: شهید بهروز بهروزی

سیستان و بلوچستان: شهید ابوالفضل محمد قاسمی

فارس: شهید حیدر شهیدی

قزوین: شهید علی واعظی فرد

قم: شهید حسن مالکی نژاد

کردستان: شهید یداله محمدی

کرمان: شهید علی عرب

کرمانشاه: شهید سیروس جمالی

کهگیلویه و بویراحمد: شهید ملک عوض پور

گلستان: شهید احمد روشنی یساقی

گیلان: شهید مجید آزاد خمامی

لرستان: شهید سید محمد تقی مرادیانی

مازندران: شهید حسن رضا خرسندی

مرکزی: شهید سعید ادب جو

هرمزگان: شهید شهاب خدمتکاری

همدان: شهید شمس اله شیرخانی

یزد: شهید محمد حسین ذوالفقاری

همچنین در بخش دیگری از کتاب به زندگی و معرفی شهدای زیر پرداخته شده است:

شهید رضا سلیمانی ابهری/شهید حسینعلی عالی/ شهید احمدرضا عباسی/ شهیده شهناز محمدی زاده/ شهیده زینب کمالی/ شهیده ایران قربانی/ شهیده سپیده طاهر هاشمی/ شهید بهنام محمدی/ شهیده ناهید فاتحی کرچوی/ شهیده محبوبه اشتیانی

مهر

انتهای پیام/

20 / 20 نویسنده کتاب «شهیدان فهمیده» محمد حسین فهمیده سالروز شهادت شهید محمد حسین فهمیده شهدای نوجوان ابوطالب حافظی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: محمد حسین فهمیده شهدای نوجوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۲۰۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی ۱۰۷ برگزیده دومین دوره جشنواره شهید آوینی در شیراز

ایسنا/فارس برترین‌های دومین جشنواره شهید آوینی معرفی شدند و از ۱۰۷ نفر از دانشجویان سراسر کشور تقدیر بعمل آمد.

دومین جشنواره سراسری قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی به‌همت معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه شیراز و با حمایت اداره‌کل سازمان امور دانشجویان شاهد و ایثارگر وزارت علوم برگزار شد و برگزیدگان این جشنواره امروز، ۱۳ اردیبهشت‌ماه در تالار فجر دانشگاه شیراز معرفی شدند.

بر این اساس، در بخش قرآنی و در زمینه قرائت و تحقیق، صادق قاسم زاده، محمدرضا شیرازی، حمیدرضا حیدری، رضا توفیق زاده، سیدمحمدکریم افضلی، معصومه حمیدی، زهرا سینافر و ریحانه قصری به عنوان نفرات برتر معرفی شدند.

در بخش ترتیل، جلال رضایی تیجی، امین رئوف، علیرضا طاهری، امیررضا خانبابائی فسقندیس، محمد شادور، رقیه رضایی، فاطمه چایی بناب و اکرم حاتم زاده و در بخش اذان نیز  سیدمحمدطاها اطهری، بهروز ساعد، محمدرضا شیرازی و علیرضا طاهری برگزیده شدند.

در بخش حفظ جزء تا کل قرآن کریم نیز مجتبی شکرانه، سید حسن حسینلر، امیر ابراهیمی صفر قلعه، رسول رضایی اصفهانکی، فاطمه مواساتی قنواتی، مهسا نیکخو ساری قیه، حوریه تبیانیان، فاطمه انتظاری، مهران رحیمی، عباس فردی آرائی، سینا اشرفی، معصومه قلی زاده بالدرلو، منا ترکی، شهناز مهدیه  نجف ابادی، محمد میرمحمدیان، مجتبی صالحی فر، عارف آق، ساجده روستایی زاده شورکی، عاطفه ابراهیمی سروعلیا، فاطمه ستمکش ارانی، حانیه سبحانی، هادی مکرمی، مهدی صادقی، کوثر تبیانیان، فاطمه بازرگان، محمد شادور، محمدرسول تکبیری، امیرحسین حسین پور، فائزه السادات قریشی نسب و طیبه برخورداری شریف آبادی حائز رتبه‌های برتر شدند.

در بخش صحیفه سجادیه، فاطمه حسینی زاده ، محمدرسول تکبیری، فاطمه نایینی، فاطمه انتظاری،سجاد رضائیان  و علی محمد اسمعیلی به عنوان نفرات برتر معرفی شدند و رسول رجایی، هادی مکرمی، امیر مالمیر، علی محمد اسمعیلی و مهدی علی‌پور در بخش حفظ موضوعی قرآن برگزیده شدند.

ضمن اینکه علی محمد اسمعیلی، شهلا کاظمی میرکی، سیده ساناز کاسب، فاطمه سوری، مهدی مهرابی و ثنا شیرعلی نیز در بخش نهج‌البلاغه به ‌عنوان برترین‌ها شناخته شدند.

در بخش ادبی و در زمینه داستان کوتاه، سیدمهدی موسویان، دنیا اسکندرزاده، محمدرضا یزدانی‌نژاد، فاطمه‌سادات عمرانی و مهسا پرمو به عنوان نفرات برگزیده معرفی شدند و در بخش شعر نیز قاسم بای، فاطمه حلیمیان، محمد جباری، فاطمه هوشنگی شایان، رضا احسانپور، حسین عبدی و پیمان رفیعی پور، برتر شدند.

در بخش نقاشی، کوثر سابقی نژاد، حمیدرضا حیدری، سیده حورا طیب، فاطمه لطفی و محمدرضا کنعانی هرندی نفرات برتر شدند و در بخش خوشنویسی رتبه‌های برتر به سیدعلیرضا مطلبی، حامد شاه حسینی، علی عابدینی، محمدابراهیم کاظمی، مهسا سالاری و امین زنجانی اختصاص یافت.

مهدی جهانبخش، مرتضی رحمتی، محمدعلی حیدری و مصطفی محسنی در زمینه طراحی پوستر برگزیده شدند و مهدی جهانبخش، معظمه محمودی و کوثر سابقی نژاد نیز در بخش تصویرسازی به مقام‌های برتر دست یافتند.

بالاخره در بخش عکاسی نیز مهدی ایمانی، مهسا ربیعی گندمان، محمد آهنگر، یاسمین پارسا، سیدمحمدرضا حسینی نسب، نرگس امامی راد، علی دهقان، زهرا محمدحسینی، آریان انصاری و احسان باقری به مقام‌های برتر دست یافتند.

به گزارش ایسنا، در دومین جشنواره فرهنگی هنری شهید آوینی بیش از سه هزار اثر فرهنگی هنری از دانشگاه‌های مختلف کشور مورد بررسی قرار گرفتند.

اولین دوره این جشنواره، اسفندماه سال ۱۴۰۱ در تهران برگزار شد و قرار است سومین دوره جشنواره شهید آوینی نیز در شهر رشت برگزار شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • معرفی برترین ها در سیزدهمین جشنواره نوجوان سالم
  • روایت شهید فاطمیون + فیلم
  • همایش شهدا و تقریب برگزار می شود/ شهدای تقریب از افتخارات ما هستند
  • معرفی ۱۰۷ برگزیده دومین دوره جشنواره شهید آوینی در شیراز
  • جشنواره نوجوان خوارزمی در مهرستان و خاش
  • روایت «ایران» از زندگی در باغچه‌بان
  • با دانش آموزانم رفاقت دارم/نقش معلم در ترویج باورهای دینی
  • روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش آموزان
  • مرگ عجیب پسر دانش‌آموز با مشت همکلاسی
  • جهادگرانی که درس زندگی می‌دهند/ معلمان باید در قله کوه باشند